Ecocert keurmerk

De producten van Argandia zijn gegarandeerd 100% natuurlijk en bovendien geproduceerd met respect voor mens & natuur. Dat kunnen we natuurlijk makkelijk zeggen. Argandia heeft namelijk een Fair Trade keurmerk en een EcoCert keurmerk. Dat maakt onze producten eerlijk en duurzaam geproduceerd, en van zeer hoog- waardige kwaliteit. Want alles wat u op uw huid smeert aan oliën en crèmes, wordt opgenomen ín uw lichaam! In dat kader is alleen het beste goed genoeg. De meeste mensen zijn wel bekend met het Fair Trade keurmerk, niet met het EcoCert keurmerk. Daarom zetten we hieronder op een rijtje wat dit keurmerk inhoudt.

Wat is het Ecocert keurmerk?

  • Het keurmerk is bedoeld voor bedrijven die willen benadrukken dat hun producten voldoen aan de zeer strenge eisen die worden gehanteerd voor natuurlijke huidverzorging.
  • Ecocert verbiedt het gebruik van synthetische parfums en synthetische conserveermiddelen parabenen, mineralen en siliconen.
  • Het bedrijf dat een keurmerk aanvraagt, wordt eerst geïnspecteerd. Pas als blijkt dat de bedrijfsprocessen én de gebruikte ingrediënten aan de standaarden voldoen, krijgt het bedrijf een licentie.
  • Ieder product krijgt een EcoCert certificaat, zodat u zeker weet dat het product dat u koopt, puur en eerlijk is.
  • Bedrijven krijgen ieder jaar controle, door middel van steekproeven, om te zien of zij nog steeds voldoen aan de gestelde normen.

Er wordt soms ten onrechte gebruik gemaakt van het EcoCert keurmerk; het ministerie van Volksgezondheid in Marokko geeft bijvoorbeeld export-certificaten af, waarop staat dat er geen ziektekiemen in het product zitten. Dit is heel iets anders dan een EcoCert Keurmerk! Het EcoCert keurmerk moet altijd op de voor- of achterkant van het fles of pot staan. De bedrijfsnaam en omschrijving producten moet vermeld staan op de EcoCert certificaat, uiteraard moet de (valid) datum geldig zijn.

Klik op het logo van Ecocert, daar vindt u al onze productcertificaten. Ieder bedrijf dat Ecocert gecertificeerd is, moet dit aan kunnen tonen. Bij twijfel kunt u dit dus opvragen.

Lees voor meer info onze Ecocert Keurmerk